18. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Kubba, tradiční irácká specialita, je lahodný masový kroketa plněný mletým masem, cibulí a kořením. Naučte se připravit tento chutný recept a pochlubte se svými kuchařskými schopnostmi na svých společenských sítích!
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
- 1 cibule
- 1 hrnek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a pepř
- Olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravte nadílku. Nakrájejte cibuli na jemno a osmažte ji na pánvi.
- Přidejte mleté maso a restujte ho, dokud zůjme měkké.
- Poté přidejte bulgur a koření (skořici, kmín, papriku, sůl a pepř) a vařte vše dohromady asi 10 minut.
- Směs nechte vychladnout a poté z ní vytvarujte kuličky.
- Smažte kubbu v horkém oleji, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Podávejte s hummusem nebo jogurtem a salátem.




