20. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Hummus s pečenými cícerovými ořechy je skvělá alternativa k klasickému hummusu. Tento recept vyniká výraznější chutí díky pečeným cícerovým ořechům a je perfektní jako dip nebo příloha k jídlu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept a dopřejte si lahodnou pochoutku plnou vitamínů a živin.
Suroviny
- 200g cizrny (čerstvé nebo z plechovky)
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce tahini (sezamová pasta)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme pečené cícerové ořechy. Cizrnu důkladně opláchneme a osušíme a pak rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů a cizrnu pečeme asi 20-25 minut, dokud nebudou zlato hnědé a křupavé.
- Poté cizrnu vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- V mixéru rozmixujeme cizrnu společně s olivovým olejem, citronovou šťávou, česnekem a tahini, dokud nevznikne hladká pasta.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Hummus servírujeme posypaný s pečenými cícerovými ořechy a můžeme ozdobit olivovým olejem a čerstvými bylinkami.




