8. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Rybí kari s olivami a citronem je lahodný a exotický recept, který okouzlí vaše chuťové buňky. Kombinace rybího masa s omáčkou plnou aromatických koření, oliv a čerstvé citronové šťávy vytvoří neodolatelnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale elegantní recept a udělejte si svůj vlastní malý kulinářský zážitek.
Suroviny
- 400g rybího masa (například losos)
- 2 lžíce kari pasty
- 1 citron
- 100g černých oliv
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte kari pastu a restujte, dokud nezačne vonět.
- Přidejte na kostky nakrájené rybí maso a osmažte z obou stran.
- Přidejte na plátky nakrájený citron a olivy.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Dušte pod pokličkou do měkka.
- Pak můžete podávat s rýží nebo chlebem.




