Vyzkoušejte recept na lahodnou lískoořechovou omáčku s osvěžujícím nádechem citronu. Tato omáčka je ideální doplněk k vašim oblíbeným pokrmům, jako je třeba kuřecí maso nebo ryba. S jednoduchými surovinami a snadným postupem přípravy si můžete vychutnat jedinečnou chuť této omáčky již během několika minut. Navíc je bohatá na zdravotní prospěšné látky obsažené v lískoořeších a osvěžující vitamín C z citronu. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a okořeňte své pokrmy tímto lahodným a zdravým způsobem.
Suroviny
- 100 g lískových oříšků
- 1 citron
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si oříšky opražte na pánvi, dokud nezačnou vonět. Poté je nechte vychladnout a rozmačkejte je v hmoždíři.
- Oloupejte citronovou kůru a vymačkejte citronovou šťávu.
- V mixéru smíchejte rozmačkané oříšky, olivový olej, nasekaný česnek, citronovou kůru a šťávu a smetanu. Mixujte dohladka.
- Přendejte směs do hrnce a zahřívejte na mírném plameni, stále míchajte až omáčka zhoustne.
- Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
- Hotovou omáčku podávejte například s vařenými brambory nebo těstovinami. Dobrou chuť!




