12. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vydejte se na gastronomickou cestu s receptem na lahodné Kořeněné jehněčí ragú s fazolemi. Kombinace koření, jehněčího masa a fazolí vytváří skvěle vyváženou chuťovou explozi. Vyzkoušejte a pochutnejte si na této lahůdce plné bohatých chutí!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku jemně nasekané
- 1 červená paprika nakrájená na plátky
- 1 plechovka fazolí (400g), sceděná a opláchnutá
- 400g krájených rajčat z plechovky
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte na něm jehněčí maso a cibuli, dokud masa nezezlátne a cibule nezezlátne.
- Přidejte česnek, mletou papriku, kmín, sůl a pepř. Míchejte a nechte chvíli restovat.
- Přidejte do pánve nakrájenou papriku a rajčata. Vařte 10 minut na středním ohni.
- Přidejte fazole a vařte dalších 5 minut.
- Pokud je ragú příliš husté, přidejte trochu vody nebo vývaru. Osolte a opepřete podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo čerstvým chlebem a posypte nasekanou petrželkou.




