12. 10. 2025
Autor: Gabriela Smolková

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo Maroka s tímto osvěžujícím receptem na salát s pomeranči a cibulí! Tento jedinečný salát kombinuje sladkost pomerančů s pikantností červené cibule, doplněné o aromatické koření jako je koriandr a skořice. Perfektní jako příloha nebo lehký hlavní chod. Zkuste náš jednoduchý recept a přeneste si kousek Maroka na svůj stůl!
Suroviny
- 4 střední pomeranče
- 1 malá červená cibule
- Šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- Špetka mletého kmínu
- Špetka soli
- Špetka červené papriky
- Malá hrst čerstvého koriandru, nasekaného
- Černé olivy, na ozdobu
Postup
- Omyjte pomeranče a oloupejte je tak, aby byla odstraněna nejen slupka, ale i bílá kůra pod ní. Pomeranče nakrájejte na kola a rozložte na talíř.
- Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte na pomeranče.
- V malé misce smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, kmín, sůl a červenou papriku a dobře promíchejte.
- Salát přelijte připraveným dresinkem a lehce promíchejte.
- Přidejte nasekaný koriandr a na talíři rozložte několik černých oliv.
- Nechejte krátce odstát, aby se chutě spojily, a poté podávejte.




