14. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést exotickou chutí jehněčího tajine s švestkami. Tento tradiční marocký pokrm spojuje jemné maso s kořeněnými švestkami a aromatickými bylinkami. Připravte si jedinečnou kombinaci chutí a okouzlte své chuťové buňky tímto lahodným jídlem plným vůní Orientu. S receptem na jehněčí tajine s švestkami se stanete králem nejen vaší kuchyně, ale i srdcí svých blízkých. Zkuste ho ihned a užijte si nezapomenutelnou chuťovou symfonii.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 200 g švestek odpeckovaných a rozpůlených
- 500 ml hovězího vývaru
- šťáva z 1 citronu
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a jehněčí maso a osmažte dozlatova ze všech stran.
- Přidejte koriandr, kurkumu, skořici, sůl a pepř a promíchejte.
- Přidejte rozpůlené švestky a zalijte hovězím vývarem.
- Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Přidejte citronovou šťávu a nechte vařit ještě 10 minut.
- Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.




