14. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí tajine s švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést exotickou chutí jehněčího tajine s švestkami. Tento tradiční marocký pokrm spojuje jemné maso s kořeněnými švestkami a aromatickými bylinkami. Připravte si jedinečnou kombinaci chutí a okouzlte své chuťové buňky tímto lahodným jídlem plným vůní Orientu. S receptem na jehněčí tajine s švestkami se stanete králem nejen vaší kuchyně, ale i srdcí svých blízkých. Zkuste ho ihned a užijte si nezapomenutelnou chuťovou symfonii.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
  • 2 cibule nakrájené na plátky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 200 g švestek odpeckovaných a rozpůlených
  • 500 ml hovězího vývaru
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a jehněčí maso a osmažte dozlatova ze všech stran.
  2. Přidejte koriandr, kurkumu, skořici, sůl a pepř a promíchejte.
  3. Přidejte rozpůlené švestky a zalijte hovězím vývarem.
  4. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Přidejte citronovou šťávu a nechte vařit ještě 10 minut.
  6. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *