15. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová
Buď salát s baklažánem a granátovým jablkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento osvěžující a lahodný salát s baklažánem a granátovým jablkem. Jednoduchý recept plný chuti, který potěší vaše chuťové buňky a dodá energii. Zeleninová delikatesa, která se hodí ke každému jídlu. Zároveň i zdravá a vyvážená strava plná vitamínů. Nechte se inspirovat a vytvořte si své vlastní lahodné jídlo.

Suroviny

  • 1 velký baklažán
  • 1 granátové jablko
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 červená cibule
  • Čerstvá petrželka
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej
  • Balsamikový ocet

Postup

  1. Na začátku si připravte všechny suroviny – nakrájejte baklažán na plátky, cherry rajčata na poloviny, granátové jablko rozkrojte a vyklopte semínka, cibuli nakrájejte na tenké plátky a nasekejte petrželku.
  2. Na pánvi si rozehřejte trochu olivového oleje a opékejte plátky baklažánu z obou stran, dokud nebudou zlatavé a měkké.
  3. V misce smíchejte nakrájený baklažán, cherry rajčata, cibuli a granátová semínka. Dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a trochou balsamikového octa.
  4. Přidejte nasekanou petrželku a promíchejte. Podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *