15. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kushari – egyptská směs rýže
zdroj: Recepty 24/7

Kushari je tradiční egyptské jídlo skládající se z míchané směsi rýže, cizrny a fazolí, zalité chutnou rajčatovou omáčkou a posypané křupavou cibulí. Tento lahodný pokrm je plný chutí a vůní Orientu a bude skvělou volbou pro milovníky exotické kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se do egyptských ulic plných vůní a barev!

Suroviny:

  • 1 šálek suché hnědé rýže
  • 1 šálek zelených jablek, nakrájených na kostičky
  • 1 šálek cizrny, předvařené
  • 1 šálek červené cibule, nakrájené na drobné kousky
  • 1/2 šálku nasekané petržele
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte rýži. Vařte rýži, dokud není měkká.
  2. V pánev zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli, dokud nebude sklovitá.
  3. Přidejte do pánve zelená jablka a smažte je, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte cizrnu a vařte ji spolu s jablky a cibulí asi 5 minut.
  5. Přidejte k jablkům a cibuli petržel, kmín, skořici a sůl. Vařte asi 2 minuty.
  6. Přidejte rýži do směsi a promíchejte všechny suroviny dohromady.
  7. Smažte směs na pánvi asi 5 minut, dokud není rýže zlatavá.
  8. Hotový kushari servírujte teplý a podávejte jako hlavní jídlo nebo přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *