18. 10. 2025
Autor: Gabriela Smolková

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo marocké kuchyně s naším jednoduchým receptem na marocký salát s cizrnou! Tento osvěžující a nutričně bohatý salát je perfektní jako lehký oběd nebo jako doplněk k vašim oblíbeným marockým pokrmům. Užijte si kombinaci čerstvé zeleniny, bylinek a koření, které vám přináší nezapomenutelné chutě severní Afriky přímo na váš stůl. Vyzkoušejte náš recept a připojte se k milovníkům zdravé a chutné stravy!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny, opláchnuté a sceděné
- 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
- 1 malá okurka, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1 menší červená cibule, jemně nakrájená
- Šťáva z jednoho limetky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky papriky
- 1/4 lžičky chilli prášku (volitelně)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Několik lístků čerstvé koriandru nebo petrželky pro ozdobu
Postup
- V míse smíchejte cizrnu, papriku, okurku a červenou cibuli.
- V malé misce si připravte zálivku tím, že smícháte limetkovou šťávu, olivový olej, mletý kmín, papriku a chilli prášek.
- Zálivku dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte.
- Zálivku nalijte na salát a dobře vše promíchejte, aby se chutě spojily a salát byl rovnoměrně obalený zálivkou.
- Salát nechte minimálně 30 minut uležet v chladničce, aby se chutě propojily.
- Před servírováním salát ozdobte čerstvými listy koriandru nebo petrželky.




