19. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit tradičním indickým jídlem – kůzlím kormašíkem s lahodnou přílohou z aromatické rýže. S tímto receptem si přenesete chuťové buňky až do exotické Indie a s radostí se ponoříte do bohaté kuchyně této země plné barev a zajímavých kombinací chutí. Buďte kuchařem své vlastní kuchyně a vyzkoušejte tento jedinečný recept na kormašíka s kozím masem hned dnes!
Suroviny
- 500g kůzlího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- sůl, pepř, kmín, koriandr
- olej
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku a dáme opéct.
- Přidáme nakrájené rajčata a kůzlí maso nakrájené na kousky.
- Podlijeme vodou a necháme dusit a vařit, přidáme koření dle chuti.
- Mezitím uvaříme rýži ve slané vodě.
- Smažené maso podáváme s uvařenou rýží.




