21. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová
Ghormeh sabzi hovězího masa
zdroj: Recepty 24/7

Ghormeh sabzi je tradiční íránské jídlo plné chutí a vůní, které je oblíbené po celém světě. Tento recept na Ghormeh sabzi s hovězím masem je bohatý na čerstvé bylinky, jako je koriandr, petrželka a šafrán, které vytvářejí lahodnou omáčku plnou aroma. Nechte se unést exotickými chutěmi Orientu a vyzkoušejte tento jedinečný recept na Ghormeh sabzi hovězího masa!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 hrsti nasekaného koriandru
  • 2 hrsti nasekaného petržele
  • 2 hrsti nasekaného špenátu
  • 1 hrst nasekaného pažitku
  • 4 sušené limetky
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • Konzervované rajčata

Postup

  1. Nejprve opražte nakrájenou cibuli na oleji dozlatova a přidejte nakrájené hovězí maso.
  2. Osolte, opepřete a přidejte kurkumu a skořici. Smažte maso z obou stran do zezlátnutí.
  3. Přidejte nakrájené sušené limetky a zalijte horkou vodou. Vařte 1 hodinu.
  4. Poté přidejte nasekaný koriandr, petržel, špenát, pažitku a konzervovaná rajčata.
  5. Osolte a opepřete podle chuti a vařte ještě 30 minut.
  6. Hotové ghormeh sabzi podávejte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *