4. 11. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční Provensálská rybí polévka plná lahodného mořského aroma a pestrobarevných mořských plodů. Připravte si tuto bohatou a chutnou polévku, která vám připomene dovolenou u moře v samém srdci Francie. Sledujte náš recept a dopřejte si skvělou gastronomickou zkušenost!
Suroviny
- 500 g různých rybích filetů (např. treska, losos, mořský vlk)
- 500 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 litr rybího vývaru
- 1 sklenice bílého vína
- Sůl, pepř, petržel a šafrán podle chuti
Postup
1. Na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli, česnek a nakrájenou papriku.
2. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme asi 10 minut.
3. Nalijeme bílé víno a rybí vývar a přivedeme k varu.
4. Přidáme nakrájené rybí filety a mořské plody a vaříme asi 15 minut.
5. Dochutíme solí, pepřem, šafránem a nasekanou petrželí.
6. Podáváme s křupavým chlebem.






