10. 11. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Egyptský recept na kuřecí koftu
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chutě Egypta s naším receptem na kuřecí koftu! Tento tradiční pokrm plný aromatických koření, jako je kmín, koriandr a česnek, přináší do vaší kuchyně kus exotiky. Naučte se, jak připravit tyto chutné kuřecí kuličky krok za krokem. Ideální pro rodinné obědy nebo jako originální pohoštění pro přátele. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to! Klikněte a získejte recept plný tipů a triků, jak kuřecí koftu ugrilovat k dokonalosti. Přineste si kus Egypta na talíř s naším osvědčeným receptem!

Suroviny

  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 1 cibule, nadrobno nakrájená
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, jemně nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky chilli papričky (podle chuti)
  • 1/2 lžičky skořice
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Olivový olej pro smažení

Postup

  1. V míse důkladně smíchejte mleté kuřecí maso, nakrájenou cibuli, česnek, petrželku, kmín, koriandr, chilli, skořici, sůl a pepř.
  2. Z vypracované směsi formujte malé kuličky nebo protáhlé paličky.
  3. V pánev nalijte trochu olivového oleje a rozehřejte na střední teplotu.
  4. Smažte kofty z každé strany dozlatova, asi 4-5 minut z každé strany, nebo dokud nejsou dobře propečené.
  5. Při podávání můžete přidat čerstvou zeleninu, citronové klínky, nebo tahini omáčku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *