10. 11. 2025
Autor: Gabriela Smolková

zdroj: Recepty 24/7
Objevte chutě Egypta s naším receptem na kuřecí koftu! Tento tradiční pokrm plný aromatických koření, jako je kmín, koriandr a česnek, přináší do vaší kuchyně kus exotiky. Naučte se, jak připravit tyto chutné kuřecí kuličky krok za krokem. Ideální pro rodinné obědy nebo jako originální pohoštění pro přátele. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to! Klikněte a získejte recept plný tipů a triků, jak kuřecí koftu ugrilovat k dokonalosti. Přineste si kus Egypta na talíř s naším osvědčeným receptem!
Suroviny
- 500 g mletého kuřecího masa
- 1 cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 lžíce čerstvé petrželky, jemně nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky chilli papričky (podle chuti)
- 1/2 lžičky skořice
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Olivový olej pro smažení
Postup
- V míse důkladně smíchejte mleté kuřecí maso, nakrájenou cibuli, česnek, petrželku, kmín, koriandr, chilli, skořici, sůl a pepř.
- Z vypracované směsi formujte malé kuličky nebo protáhlé paličky.
- V pánev nalijte trochu olivového oleje a rozehřejte na střední teplotu.
- Smažte kofty z každé strany dozlatova, asi 4-5 minut z každé strany, nebo dokud nejsou dobře propečené.
- Při podávání můžete přidat čerstvou zeleninu, citronové klínky, nebo tahini omáčku.




