11. 11. 2025
Autor: Eliška Krejčová
Kuře v lahví bílého vína
zdroj: Recepty 24/7

Připravte⁢ si lahodné ​kuře⁣ vařené v⁣ lahvi bílého vína ‌s naším jednoduchým​ a ‍přesným receptem. Tento klasický⁢ pokrm z⁤ kuchyně⁢ přinese na váš ‍stůl chuť Francie a⁣ zaručeně oslní⁣ vaše hosty. Objevte, jak kombinace ⁤bylinek, česneku a kvalitního bílého vína promění obyčejné⁣ kuřecí maso ‍v gurmánský zážitek. ⁤Náš recept ‍vám krok ‍za ⁣krokem ukáže, jak ⁤dosáhnout‌ dokonale šťavnatého a aromatického kuřete, které ‌se ‍rozplyne⁣ na jazyku. Podávejte‌ s čerstvě vařeným chlébem ​nebo lehkým salátem pro dokonalý kulinářský⁤ zážitek.​ Nechte se inspirovat naší‍ recepturou a připravte si kuře v lahvi bílého vína ještě dnes!

Suroviny

  • 1 celé kuře (cca 1,5 kg)
  • 350 ml suchého bílého vína
  • 4 stroužky ‍česneku
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 150 g celeru
  • 2 lžíce olivového⁤ oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého ‌černého pepře
  • 1⁣ lžička sušeného ​tymiánu
  • 1 bobkový ​list

Postup

  1. Pečicí ⁤troubu‌ předehřejte na 180°C.
  2. Kuře​ důkladně ⁣umyjte a osušte papírovými ručníky.
  3. Osolte ⁣a opepřete ​zvenku ​i zevnitř. Vnitřek kuřete ​navíc okořeňte tymiánem.
  4. Cibuli, mrkev a⁣ celer ​oloupejte a nakrájejte⁣ na hrubé kusy.
  5. Česnek oloupejte a ponechte ⁣celé ⁣stroužky.
  6. Ve velkém pekáči na oleji zlehka opečte nakrájenou zeleninu.
  7. Na​ zeleninu položte ‍připravené‌ kuře, přidejte bobkový list a celé ​stroužky česneku.
  8. Zalijte všemi 350⁤ ml bílého⁣ vína.
  9. Pekáč zakryjte alobalem a⁣ vložte do předehřáté trouby.
  10. Pecte⁢ asi 1 hodinu, poté alobal‍ sejměte a⁣ pečte dalších 30 minut, aby se kuře zezlátnilo.
  11. Hotové‍ kuře ​vyndejte z trouby a nechte před ⁤podáváním⁤ chvíli ⁣odpočívat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *