11. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný kebab s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kořeněný kebab s rýží, který okouzlí vaše chuťové buňky! Kombinace kořeněného masa na špejli s lahodnou rýží vám zajistí skvělý gastronomický zážitek. Sledujte náš jednoduchý recept a vychutnejte si domácí kebab jako v oblíbené restauraci.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na tenké plátky
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku nasekaného
  • 2 lžičky koření kebab
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400g vařené rýže
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Smíchejte koření kebab, sůl, pepř a olivový olej v misce.
  2. Přidejte nakrájené jehněčí maso, cibuli a česnek do směsi a dobře promíchejte.
  3. Nechejte maso marinovat v chladničce minimálně 30 minut.
  4. Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmahněte maso s cibulí a česnekem dozlatova.
  5. Smažte a míchejte asi 10 minut, dokud maso není kompletně upražené.
  6. Smažte rýži na pánvi a osolte a opepřete podle chuti.
  7. Servírujte kořeněný kebab s rýží a ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *