15. 11. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille je tradiční zeleninový pokrm pocházející z francouzské Provence. Tento lahodný recept kombinuje dohromady rajčata, cuketu, baklažány, papriky a aromatické bylinky. Ratatouille je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná jak teplý, tak i studený. Vyzkoušejte tento klasický provensálský pokrm a přenesete se do slunného jihu Francie!
Suroviny:
- 2 cibule
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 3 papriky
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi s trochou olivového oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme oloupané a nakrájené baklažány, cukety, papriky a rajčata. Promícháme.
- Osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky.
- Dusíme na mírném ohni asi 30 minut, dokud zelenina měkne.
- Hotové ratatouille podáváme s plátkem chleba nebo jako přílohu k masu.




