21. 11. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí bourguignonne s pilafem je lahodné francouzské jídlo, které okouzlí vaše chuťové buňky svou bohatou a lahodnou chutí. Bourguignonne je typickým francouzským pokrmem, který si zamilujete a jeho kombinace s křupavým pilafem je prostě dokonalá. S tímto receptem si připravíte skvělou večeři plnou chuti a aroma. Zkuste tento výjimečný recept ještě dnes a buďte připraveni na vlnu chvály od vašich blízkých!
Suroviny
- 600 g hovězího masa (např. roštěnku)
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 250 ml červeného vína
- 250 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 bobkový list
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Nejprve nakrájejte hovězí maso na menší kousky a osušte je ubrouskem.
- Ve vhodném hrnci rozpalte olivový olej a opečte na něm hovězí maso, dokud nezezlátne ze všech stran. Poté maso vyndejte z hrnce a dejte stranou.
- Ve stejném hrnci osmahněte nakrájenou slaninu, cibuli, mrkev a česnek až do měkkosti.
- Přidejte zpět maso a zalijte červeným vínem a hovězím vývarem. Přidejte rajčatový protlak, bobkový list a dochuťte solí a pepřem.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud se maso nezměkne.
- Mezitím si připravte pilaf podle obalu a podávejte s hovězím bourguignonem.




