21. 11. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignonne s pilafem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignonne s pilafem je lahodné francouzské jídlo, které okouzlí vaše chuťové buňky svou bohatou a lahodnou chutí. Bourguignonne je typickým francouzským pokrmem, který si zamilujete a jeho kombinace s křupavým pilafem je prostě dokonalá. S tímto receptem si připravíte skvělou večeři plnou chuti a aroma. Zkuste tento výjimečný recept ještě dnes a buďte připraveni na vlnu chvály od vašich blízkých!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (např. roštěnku)
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 bobkový list
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Nejprve nakrájejte hovězí maso na menší kousky a osušte je ubrouskem.
  2. Ve vhodném hrnci rozpalte olivový olej a opečte na něm hovězí maso, dokud nezezlátne ze všech stran. Poté maso vyndejte z hrnce a dejte stranou.
  3. Ve stejném hrnci osmahněte nakrájenou slaninu, cibuli, mrkev a česnek až do měkkosti.
  4. Přidejte zpět maso a zalijte červeným vínem a hovězím vývarem. Přidejte rajčatový protlak, bobkový list a dochuťte solí a pepřem.
  5. Nechejte vařit na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud se maso nezměkne.
  6. Mezitím si připravte pilaf podle obalu a podávejte s hovězím bourguignonem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *