22. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na plněné arolky s jehněčím mletím! Tato lahodná pokrm je skvělou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně. S jemně mletým jehněčím masem a šťavnatou nádivkou ze zeleniny a bylinek budou tyto arolky jistě oslnit vaše chuťové buňky. S naším receptem budete schopni připravit tento lahodný pokrm snadno a rychle, takže si ho můžete vychutnat kdykoliv. Navštivte náš web a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 8 arolků
- 250 g jehněčího mletí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme jehněčí mletí a necháme zatáhnout.
- Přisolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a kmín. Dobře promícháme.
- Arolky rozřízneme po délce a naplníme směsí z pánve.
- Větší množství oleje rozpálíme arolky osmažíme, dokud nejsou z obou stran zlatavé.
- Podáváme například s bramborovou kaší nebo s pečenými brambory.




