27. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Berberský hrášek s masem a rajčaty je lahodná a zdravá marocká pochoutka, která se připravuje z hrášku, jemně nasekaného masa a sladkých rajčat. Tento recept je plný exotických koření a vynikajících chutí, které okoření váš jídelníček. Naše krok za krokem recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit toto lahodné jídlo, které si zamilujete! Podívejte se na naše tipy a triky pro perfektní přípravu Berberského hrášku s masem a rajčaty.
Suroviny
- 350g hrachu
- 400g hovězího masa
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička sladké papriky
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte nakrájené hovězí maso a restujte ho dozlatova.
- Přidejte rajčatový protlak, kmín, koriandr, sladkou papriku, sůl a pepř. Promíchejte a nechte dusit cca 5 minut.
- Přisypte hrách a zalijte vodou tak, aby byl hrášek ponořen. Vařte pod pokličkou cca 30 minut.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a nechte probublávat dalších 10 minut.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s chlebem nebo rýží.




