27. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová
Berberský hrášek s masem a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Berberský hrášek s masem a rajčaty je lahodná a zdravá marocká pochoutka, která se připravuje z hrášku, jemně nasekaného masa a sladkých rajčat. Tento recept je plný exotických koření a vynikajících chutí, které okoření váš jídelníček. Naše krok za krokem recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit toto lahodné jídlo, které si zamilujete! Podívejte se na naše tipy a triky pro perfektní přípravu Berberského hrášku s masem a rajčaty.

Suroviny

  • 350g hrachu
  • 400g hovězího masa
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidejte nakrájené hovězí maso a restujte ho dozlatova.
  3. Přidejte rajčatový protlak, kmín, koriandr, sladkou papriku, sůl a pepř. Promíchejte a nechte dusit cca 5 minut.
  4. Přisypte hrách a zalijte vodou tak, aby byl hrášek ponořen. Vařte pod pokličkou cca 30 minut.
  5. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a nechte probublávat dalších 10 minut.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *