1. 12. 2025
Autor: Eliška Krejčová
Krémová cibulačka s vínem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte recept na krémovou cibulačku s vínem, která vás zahřeje i okouzlí! Tato polévka kombinuje bohatou chuť zlatavě osmažené cibule s hloubkou bílého vína a krémové textury díky přidání smetany. Ideální pro chladné večery, orámovaná svěží zelení a podávaná s křupavým pečivem. Klikněte pro kompletní recept a kulinářské tipy!

Suroviny

  • 500 g cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 50 ml bílého vína
  • 1 l vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Čerstvá petržel nebo tymián pro ozdobu

Postup

  1. Rozehřejte máslo v hrnci a přidejte nakrájenou cibuli. Osmažte na mírném ohni dozlatova, asi 15 minut, občas promíchejte.
  2. Přidejte nasekaný česnek a smažte další 2 minuty.
  3. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit alkohol, asi 5 minut.
  4. Přilijte vývar a vařte na mírném ohni 20 minut.
  5. Přidejte smetanu, osolte a opepřete podle chuti a vařte dalších 5 minut.
  6. Pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte do hladka.
  7. Zahřejte ještě asi 2 minuty, poté přimíchejte čerstvé bylinky a servírujte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *