1. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na bůček pečený s sušenými švestkami a podávaný s lahodnou rýží. Tato kombinace sladkých švestek a slaného bůčku vytváří dokonalou chuťovou symfonii, která potěší každého gurmána. Nechte se unést tímto jednoduchým a chutným pokrmem, který si zamilujete celá rodina!
Suroviny
- 500 g vepřového bůčku
- 100 g sušených švestek
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g rýže
- olej, sůl, pepř, majoránka
Postup
- Bůček omyjeme, nakrájíme na kostky a opečeme na oleji ve velkém hrnci.
- Přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek. Orestujeme, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme nakrájené sušené švestky a zalijeme trochou vody. Přiklopíme a dusíme do měkka.
- Zatím uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Případně dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s uvařenou rýží.




