1. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová
Bůček se sušenými švestkami a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na bůček pečený s sušenými švestkami a podávaný s lahodnou rýží. Tato kombinace sladkých švestek a slaného bůčku vytváří dokonalou chuťovou symfonii, která potěší každého gurmána. Nechte se unést tímto jednoduchým a chutným pokrmem, který si zamilujete celá rodina!

Suroviny

  • 500 g vepřového bůčku
  • 100 g sušených švestek
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g rýže
  • olej, sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Bůček omyjeme, nakrájíme na kostky a opečeme na oleji ve velkém hrnci.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek. Orestujeme, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidáme nakrájené sušené švestky a zalijeme trochou vody. Přiklopíme a dusíme do měkka.
  4. Zatím uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  5. Případně dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s uvařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *