7. 12. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté kousky kuřecího masa dusené ve víně s nízkotučnou smetanou a posypané syrovým sýrem au gratin. Vyzkoušejte tento lahodný recept na Kuře ve vínu au gratin a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml suchého bílého vína
- 200 ml smetany ke vaření
- 100 g strouhaného sýra
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi osmažte na oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a restujte je dozlatova.
- Podlijte vínem a nechte provařit a vypařit alkohol.
- Přidejte smetanu, osolte a opepřete podle chuti a vařte asi 10 minut.
- Přendejte směs do zapékací mísy a posypte strouhaným sýrem.
- Zapečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud sýr nezezlátne.
- Podávejte s přílohou podle chuti.




