7. 12. 2025
Autor: Roman Žák
Kuře ve vínu au gratin
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté kousky kuřecího masa dusené ve víně s nízkotučnou smetanou a posypané syrovým sýrem au gratin. Vyzkoušejte tento lahodný recept na Kuře ve vínu au gratin a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany ke vaření
  • 100 g strouhaného sýra
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi osmažte na oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a restujte je dozlatova.
  3. Podlijte vínem a nechte provařit a vypařit alkohol.
  4. Přidejte smetanu, osolte a opepřete podle chuti a vařte asi 10 minut.
  5. Přendejte směs do zapékací mísy a posypte strouhaným sýrem.
  6. Zapečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud sýr nezezlátne.
  7. Podávejte s přílohou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *