13. 12. 2025
Autor: Roman Žák
Kuřecí kořeněné quiche Saintongeais
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční francouzský recept na sýrový kuřecí quiche Saintongeais plný chuti a vůně. Kořeněné kuřecí maso, smetanový sýr a čerstvé bylinky spojené v křehkém těstě – dokonalá kombinace pro výjimečně lahodný pokrm. S námi snadno připravíte tento lahodný pokrm i ve vaší kuchyni.

Suroviny

  • 250g kuřecího masa
  • 125g cibule
  • 125g oloupaných rajčat
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 vejce
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 100g strouhaného sýra
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 1 rolka listového těsta

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájené kuřecí maso a cibuli.
  2. Přidáme rajčata a promícháme minutu, než se začnou rozpadat.
  3. Ve vhodné míse rozšleháme vejce se smetanou, přidáme sýr, tymián, sůl a pepř.
  4. Listové těsto rozprostřeme do formy a naplníme ho směsí s kuřecím masem a zeleninou.
  5. Na závěr zalijeme směsí se smetanou a vejci.
  6. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25-30 minut, dokud quiche nepřijme zlatohnědou barvu.
  7. Hotový quiche necháme trochu vychladnout a podáváme teplý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *