16. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kubba soup
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí jehněčí kubba polévku, tradiční jemnou iráckou specialitu. S lahodným kombinací jehněčího masa, bulguru a koření, tato polévka je dokonalá pro vychlazené dny. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou polévku plnou exotických chutí a vůní.

Suroviny

  • 300 g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 šálku bulguru
  • 2 litry vývaru
  • Sůl, pepř
  • Čerstvá petrželka a citronová šťáva na ozdobu

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli, oloupejte a nakrájejte česnek a rajče. Mleté maso smíchejte s kmínem, skořicí, koriandrem a sůlí.
  2. V hrnci zahřejte trochu oleje a osmažte cibuli a česnek. Přidejte maso a restujte, dokud nebude maso dobře propečené.
  3. Přidejte rajče a rajčatový protlak a restujte dalších pár minut. Přilijte vývar a nechte vařit asi 30 minut.
  4. Přidejte bulgur a vařte dalších 15 minut, dokud není bulgur měkký. Dochutit solí a pepřem.
  5. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte citronovou šťávou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *