16. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí jehněčí kubba polévku, tradiční jemnou iráckou specialitu. S lahodným kombinací jehněčího masa, bulguru a koření, tato polévka je dokonalá pro vychlazené dny. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou polévku plnou exotických chutí a vůní.
Suroviny
- 300 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 šálku bulguru
- 2 litry vývaru
- Sůl, pepř
- Čerstvá petrželka a citronová šťáva na ozdobu
Postup
- Nastrouhejte cibuli, oloupejte a nakrájejte česnek a rajče. Mleté maso smíchejte s kmínem, skořicí, koriandrem a sůlí.
- V hrnci zahřejte trochu oleje a osmažte cibuli a česnek. Přidejte maso a restujte, dokud nebude maso dobře propečené.
- Přidejte rajče a rajčatový protlak a restujte dalších pár minut. Přilijte vývar a nechte vařit asi 30 minut.
- Přidejte bulgur a vařte dalších 15 minut, dokud není bulgur měkký. Dochutit solí a pepřem.
- Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte citronovou šťávou.




