17. 12. 2025
Autor: Gabriela Smolková

zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodný egyptský česnekový kuřecí tajine, který obohatí váš jídelníček o exotické chutě. Tento tradiční recept vás zavede přímo do srdce Egypta pomocí aromatického kuřete, česneku a speciálních koření. Ideální volba pro milovníky pikantních a výrazných chutí. Recept je jednoduchý na přípravu, v našem podrobném návodu najdete krok za krokem, jak na to, včetně tipů na servírování a doporučených příloh. Vyzkoušejte tento autentický pokrm a přeneste se na chvíli do teplých egyptských krajin!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 10 stroužků česneku, rozdrcené
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky koriandru
- 1 lžička kurkumy
- Šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 250 ml kuřecího vývaru
- 1 bílá cibule, nakrájená na kousky
- 2 stonky petržele, na drobno nakrájené
Postup
- V míse smíchejte rozdrcený česnek, kmín, koriandr, kurkumu, šťávu z citronu, olivový olej, sůl a pepř. Přidejte kuřecí stehna a důkladně je v marinádě obalte. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
- Předehřejte tajine nebo hlubokou pánvi na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne.
- Přidejte marinovaná kuřecí stehna a smažte z každé strany asi 5 minut, nebo dokud nezačnou získávat zlatavou barvu.
- Přilijte kuřecí vývar a přidejte petržel. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu, přikryjte tajine nebo pánvi pokličkou a dusíte asi 30 minut nebo dokud kuře není plně uvařené a omáčka se trochu nezredukuje.
- Podávejte s rýží nebo chlebem dle vaší volby.




