21. 12. 2025
Autor: Eliška Krejčová
Soufflé s čerstvým sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo francouzské kuchyně s naším receptem na soufflé s čerstvým sýrem. Tento lehký a nadýchaný pokrm se skvěle hodí jako očarující předkrm nebo luxusní dezert. Náš krok za krokem vedený recept vám pomůže dosáhnout dokonalého výsledku. Užijte si jemný sýrový výbuch ve své ústech s naším receptem na soufflé s čerstvým sýrem – ideální volba pro každou příležitost! „`html

Suroviny

  • 3 velké vejce, oddělené žloutky od bílků
  • 100 g měkkého čerstvého sýru (např. ricotta, cottage)
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 30 g mouky
  • 125 ml mléka
  • 1/4 lžičky soli
  • Špetka mletého muškátového oříšku
  • Špetka červené papriky
  • 25 g strouhaného parmazánu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190°C a vymažte máslem malé formy na soufflé nebo jednu velkou.
  2. V míse smíchejte čerstvý sýr, rozpuštěné máslo, muškátový oříšek a červenou papriku.
  3. V malém hrnci na mírném ohni zahřejte mléko, ale nevařte. Do jiné mísy prosijte mouku a poté přidejte horké mléko, energicky míchejte, aby se předešlo vytvoření hrudek.
  4. Vraťte míchanou mouku a mléko zpět do hrnce a na mírném ohni vařte, dokud směs nezhoustne. Odeberte z ohně a přidejte sýrovou směs. Poté vmíchejte žloutky jednoho po druhém.
  5. V čisté míse vyšlehejte bílky s špetkou soli, dokud nevznikne tuhý sníh. Lehce vmíchejte část bílků do sýrové směsi, aby se uvolnila. Poté jemně vmíchejte zbytek bílků.
  6. Nalijte směs do připravených forem a posypte vrch parmazánem.
  7. Pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut (pro malé formy) nebo 35 až 40 minut (pro velkou formu), dokud soufflé nejsou nadýchaná a zlatavá na vrcholu.
  8. Podávejte okamžitě, protože soufflé rychle klesají.

„`

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *