21. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný jehněčí pilaf s rozinkami a mandlemi, který rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Tento exotický recept nabídne kombinaci jemného jehněčího masa s sladkými rozinkami a křupavými mandlemi, které dodají jídlu jedinečnou chuťovou harmonii. S tímto receptem si určitě dopřejete skvělý gastronomický zážitek.
Suroviny
- 400 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 pohár basmati rýže
- 4 poháry vývaru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 70 g rozinek
- 70 g mandlí
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli do zlatova.
- Přidáme maso a smažíme, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidáme česnek a promícháme.
- Přidáme kurkumu, skořici, koriandr, sůl a pepř a krátce restujeme.
- Přidáme rýži a restujeme, dokud se nezačně lehce sklovat.
- Přilijeme vývar, přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni, dokud rýže není měkká a voda vsákla.
- Přidáme rozinky a mandle a promícháme.
- Pilaf můžeme posypat na talíři nasekanou petrželkou nebo koriandrem.




