23. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – pečené mleté maso
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte klasický libanonský recept na Kibbeh, což je chutné jídlo z pečeného mletého masa plné exotických koření a bylinkové směsi. Tento lahodný pokrm je skvělou alternativou klasického mletého masa a určitě potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš recept a uvařte si ho doma!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
  • 1 cibule
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mleté papriky
  • Soľ, pepř
  • Olej na pečení

Postup

  1. Nejprve si připravte bulgur podle návodu na obalu.
  2. Cibuli jemně nasekejte a společně s mletým masem smíchejte dohladka.
  3. Přidejte promletý kmín, skořici, papriku, osolte a opepřete.
  4. Přimíchejte uvařený bulgur a vše dobře promíchejte.
  5. Vložte směs do pekáčea s trochou oleje a vyrovněte.
  6. Pokapejte trochou oleje a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů.
  7. Péct po dobu 30-40 minut, dokud nebude maso zlatavě hnědé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *