24. 12. 2025
Autor: Roman Žák
Vichysoisse polévka s porém
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou Vichysoisse polévku s porém, která je osvěžující alternativou klasické horké polévky. Tato chladivá a krémová polévka je ideální pro letní dny a příjemně osvěží vaše chuťové buňky. Podávejte ji s křupavým pečivem a uvidíte, jak bude chutnat skvěle! S naším receptem na Vichysoisse polévku se stane vaše kulinářská dovednost ještě pestrá a zaujme vaše hosty.

Suroviny

  • 4 poréky
  • 2 cibule
  • 2 brambory
  • 1 lžíce másla
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli, brambory a poréky na menší kousky.
  2. V hrnci rozperte máslo a osmahněte na něm cibuli, brambory a poréky asi 5 minut.
  3. Přidejte kuřecí vývar, osolte a opepřete, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut, nebo dokud zelenina není měkká.
  4. Odstraňte hrnec z ohně a nechte trochu vychladnout.
  5. Pomocí mixéru rozmixujte polévku na hladkou konzistenci.
  6. Přidejte smetanu ke šlehání a znovu promixujte.
  7. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  8. Předejte do misky, posypte nasekanou petrželí a můžete servírovat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *