24. 12. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou Vichysoisse polévku s porém, která je osvěžující alternativou klasické horké polévky. Tato chladivá a krémová polévka je ideální pro letní dny a příjemně osvěží vaše chuťové buňky. Podávejte ji s křupavým pečivem a uvidíte, jak bude chutnat skvěle! S naším receptem na Vichysoisse polévku se stane vaše kulinářská dovednost ještě pestrá a zaujme vaše hosty.
Suroviny
- 4 poréky
- 2 cibule
- 2 brambory
- 1 lžíce másla
- 750 ml kuřecího vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli, brambory a poréky na menší kousky.
- V hrnci rozperte máslo a osmahněte na něm cibuli, brambory a poréky asi 5 minut.
- Přidejte kuřecí vývar, osolte a opepřete, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut, nebo dokud zelenina není měkká.
- Odstraňte hrnec z ohně a nechte trochu vychladnout.
- Pomocí mixéru rozmixujte polévku na hladkou konzistenci.
- Přidejte smetanu ke šlehání a znovu promixujte.
- Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
- Předejte do misky, posypte nasekanou petrželí a můžete servírovat. Dobrou chuť!




