28. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Dušená manioková polévka s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou dušenou maniokovou polévku s krevetami, která vám zahřeje tělo i duši. Tento ​exotický recept je plný chutí a aromatických⁤ koření. Nechte se unést vůní kokosového mléka‍ a ⁤koriandru a dopřejte si luxusní chuťový zážitek. Bon appétit! ‌

Suroviny:

  • 500g manioku
  • 500g ‌krevet
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ‍lžíce olivového oleje
  • 1‍ lžička kari koření
  • sůl, pepř
  • čerstvý koriandr na ozdobení

Postup:

  1. Maniok oloupejte a⁣ nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a ⁤česnek nakrájejte na drobné kousky​ a papriku na proužky.
  3. V hrnci⁢ rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli ⁤s česnekem.
  4. Přidejte nakrájenou⁣ papriku a smažte spolu krátce.
  5. Přidejte rajčatový protlak, kari koření, sůl a⁣ pepř. Míchejte a vařte asi‍ 5 minut.
  6. Přidejte nakrájený ⁤maniok a zalijte vodou, aby byl⁣ maniok ponořený.
  7. Nechejte ​polévku vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud není maniok měkký.
  8. Přidejte krevety a vařte dalších 5 minut nebo dokud nejsou krevety ⁤hotové.
  9. Po dokončení podávejte posypané ​čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *