28. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou dušenou maniokovou polévku s krevetami, která vám zahřeje tělo i duši. Tento exotický recept je plný chutí a aromatických koření. Nechte se unést vůní kokosového mléka a koriandru a dopřejte si luxusní chuťový zážitek. Bon appétit!
Suroviny:
- 500g manioku
- 500g krevet
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari koření
- sůl, pepř
- čerstvý koriandr na ozdobení
Postup:
- Maniok oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky a papriku na proužky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli s česnekem.
- Přidejte nakrájenou papriku a smažte spolu krátce.
- Přidejte rajčatový protlak, kari koření, sůl a pepř. Míchejte a vařte asi 5 minut.
- Přidejte nakrájený maniok a zalijte vodou, aby byl maniok ponořený.
- Nechejte polévku vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud není maniok měkký.
- Přidejte krevety a vařte dalších 5 minut nebo dokud nejsou krevety hotové.
- Po dokončení podávejte posypané čerstvým koriandrem.






