28. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kebab na grilu s hummusem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodný kebab na grilu s krémovým hummusem. Skvělá kombinace grilovaného masa, zeleniny a omáčky z cizrny, která vás jistě nadchne. Upečte si chutné kebab na grilu a dopřejte si exotickou lahůdku plnou přírodních chutí a aromat. S hummusem bude váš kebab ještě chutnější a zdravější!

Suroviny:

  • 500g hovězího nebo kuřecího masa
  • 1 červená cibule
  • 1 paprika
  • 1 lžička sušeného kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička česneku granulovaného
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 4 plátky čerstvého chleba na kebab
  • 4 lžíce hummusu

Postup:

  1. Na začátku si připravíme maso – nakrájíme ho na menší kousky a vložíme do misky.
  2. Přidáme sušený kmín, mletou papriku, granulovaný česnek, sůl a pepř. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  3. Nakrájíme cibuli a papriku na menší kousky a přidáme k masu. Opět promícháme.
  4. Nechejte maso a zeleninu marinovat alespoň 30 minut, ideálně déle.
  5. Maso a zeleninu pak navlékneme na špejle a grilujeme na rozpáleném grilu asi 10-15 minut, dokud není maso propečené a zelenina měkká.
  6. Opečený kebab servírujeme na čerstvém plátku chleba na kebab a přidáme lžíci hummusu. Dochutíme podle chuti.
  7. Podáváme teplé a můžeme přidat i další přílohy podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *