16. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Grilované zeleninové špízy
zdroj: Recepty 24/7

Grilované zeleninové špízy jsou skvělou volbou pro letní večery plné lahodného grilovaného jídla. Vyzkoušejte tento recept plný pestrobarevných zelenin, které si na špízu můžete libovolně kombinovat. Skvělá chuť a zdravé suroviny se snoubí v jednom chutném pokrmu, který si zamilujete celá rodina. Nechte se inspirovat a grilujte s chutí!

Suroviny

  • 2 papriky
  • 2 cukety
  • 1 baklažán
  • 1 cibule
  • Olivový olej
  • Sušené bylinky podle chuti (např. oregano, bazalka)
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Na začátku si připravte zeleninu – papriky, cukety a baklažána nakrájejte na menší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kousky, které drží na špízu.
  2. V míse smíchejte olivový olej, sušené bylinky, sůl a pepř. Do této marinády naložte nakrájenou zeleninu a nechte přibližně 30 minut odpočinout.
  3. Poté zeleninu z marinády přehoďte na bambusové špízy (pokud jsou dřevěné, nezapomeňte je nechat před použitím namočit do vody, aby se neuložily).
  4. Grilujte špízy na předehřátém grilu, dokud zelenina není měkká a získá zlatohnědou barvu.
  5. Po vyndání z grilu můžete posypat špízy dalšími bylinkami nebo kapkou citrónové šťávy podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *