25. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte chuťově bohaté a zdravé jídlo – recept na lahodnou cizrnu se špenátem a rajčaty. Tato veganská a vegetariánská varianta pokrmu je plná živin a perfektně ladí s exotickými kořeněnými omáčkami. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte svému tělu zdravou porci bílkovin a vitaminů.
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 1 hrst baby špenátu
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme očištěnou cizrnu, nakrájená rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 10 minut.
- Přidáme baby špenát a necháme chvíli provařit.
- Kořeníme solí, pepřem a kmínem podle chuti.
- Připravené jídlo podáváme teplé s plátkem čerstvého chleba.




