Objavte náš lahodný recept na zeleninovou lasagne se špenátem, ideální volbu pro všechny milovníky zdravé a chutné kuchyně. Tento vegetariánský recept vám ukáže, jak snadno připravit vyvážené a nutričně bohaté jídlo, které osvěží vaše chuťové buňky a zároveň dodá potřebné vitamíny a minerály. Vychutnejte si kombinaci svěžího špenátu, křehké zeleniny a bohatého bešamelového omáčky objímající vrstvy křehkých lasagní. Tento recept je perfektní volbou pro rodinný oběd nebo pohodovou večeři. Připravte si zeleninovou lasagne, která není jen zdravá, ale i neodolatelně dobrá!

Suroviny

  • 12 listů lasagní (předvařených nebo pro instantní použití)
  • 500 g čerstvého špenátu
  • 2 cukety
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g ricotty
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 400 ml bešamelové omáčky
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Několik lístků čerstvé bazalky (volitelně)

Postup

  1. Pečicí troubu předehřejte na 180°C.
  2. Na panvi na olivovém oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidejte nastrouhanou mrkev a cuketu, osmažte do změknutí.
  3. Přidejte očištěný a nasekaný špenát a restujte, dokud nezvadne. Ochutnejte solí a pepřem a odstavte z ohně.
  4. V míse smíchejte vařené zeleninové směsi s ricottou a polovinou parmazánu.
  5. Do zapékací misky střídavě vrstvěte lasagne listy, zeleninovou směs a bešamelovou omáčku. Začněte a končete listy lasagní.
  6. Poslední vrstvu bešamelové omáčky posypte zbylým parmazánem.
  7. Zapékejte v předehřáté troubě asi 30 minut, nebo dokud vrch nezezlátne a lasagne nejsou měkké.
  8. Před podáváním nechte lasagne asi 10 minut odpočívat. Ozdobte čerstvou bazalkou, pokud používáte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *