Objavte náš lahodný recept na zeleninovou lasagne se špenátem, ideální volbu pro všechny milovníky zdravé a chutné kuchyně. Tento vegetariánský recept vám ukáže, jak snadno připravit vyvážené a nutričně bohaté jídlo, které osvěží vaše chuťové buňky a zároveň dodá potřebné vitamíny a minerály. Vychutnejte si kombinaci svěžího špenátu, křehké zeleniny a bohatého bešamelového omáčky objímající vrstvy křehkých lasagní. Tento recept je perfektní volbou pro rodinný oběd nebo pohodovou večeři. Připravte si zeleninovou lasagne, která není jen zdravá, ale i neodolatelně dobrá!
Suroviny
- 12 listů lasagní (předvařených nebo pro instantní použití)
- 500 g čerstvého špenátu
- 2 cukety
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g ricotty
- 100 g strouhaného parmazánu
- 400 ml bešamelové omáčky
- Olivový olej
- Sůl a pepř dle chuti
- Několik lístků čerstvé bazalky (volitelně)
Postup
- Pečicí troubu předehřejte na 180°C.
- Na panvi na olivovém oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidejte nastrouhanou mrkev a cuketu, osmažte do změknutí.
- Přidejte očištěný a nasekaný špenát a restujte, dokud nezvadne. Ochutnejte solí a pepřem a odstavte z ohně.
- V míse smíchejte vařené zeleninové směsi s ricottou a polovinou parmazánu.
- Do zapékací misky střídavě vrstvěte lasagne listy, zeleninovou směs a bešamelovou omáčku. Začněte a končete listy lasagní.
- Poslední vrstvu bešamelové omáčky posypte zbylým parmazánem.
- Zapékejte v předehřáté troubě asi 30 minut, nebo dokud vrch nezezlátne a lasagne nejsou měkké.
- Před podáváním nechte lasagne asi 10 minut odpočívat. Ozdobte čerstvou bazalkou, pokud používáte.




