Burger s pohankovou plackou je skvělou alternativou k tradičním burgerům s rohlíkem. Tato varianta je vhodná i pro vegetariány a vegany. Avokádo dodává burgeru svěžest a krémovost. Recept na pohankové burgery s avokádem je snadný a rychlý na přípravu. Vyzkoušejte ho a nebudete litovat!

Suroviny

  • 200g pohanky
  • 1 avokádo
  • 1 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica sojovej omáčky
  • 1 lyžica kukuričnej múky
  • soľ, korenie, olej na smaženie

Postup

  1. Pohanku uvaríme podľa návodu na obale a necháme ju vychladnúť.
  2. Avokádo olúpeme, zbavíme jadierka a rozmixujeme na hladkú kašu.
  3. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme a orestujeme na panvici s olejom.
  4. V miske zmiešame vychladnutú pohanku, avokádovú kašu, orestovanú cibuľu a cesnak, sojovú omáčku, kukuričnú múku, soľ a korenie.
  5. Zmesíme ingrediencie a vytvarujeme z nich malé placky na burgery.
  6. Placky opečieme na panvici s trochou oleja z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
  7. Pohankové burgery podávame s čerstvým šalátom, paradajkami a ďalšími prílohami podľa chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *