Špenátové lasagne s rajčaty je lahodné a zdravé jídlo, které si zamilují všichni milovníci italské kuchyně. Tento recept kombinuje caprese omáčku s vrstvami špenátu a rajčatových plátků, posypaných sýrem a napečených dozlatova. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a rozmazlete své chuťové buňky lahodnou kombinací chutí!
Suroviny
- 300g špenátu
- 250g lasagne těstovin
- 400g rajčat
- 200g sýra nastrouhaného
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 500ml mléka
- 50g másla
- 40g hladké mouky
- 1 lžička muškátového oříšku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve očistěte a nakrájejte špenát, rajčata, cibuli a česnek.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte rajčata a vařte asi 10 minut, dokud nevytvoříte rajčatovou omáčku.
- V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání zvolna přilijte mléko. Vařte omáčku do zhoustnutí.
- Přidejte nastrouhaný sýr do bechamelové omáčky, ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
- Přichystejte zapékací misku a vrstvěte lasagne těstoviny, špenát, rajčatovou omáčku a bechamelovou omáčku. Opakujte až do vyčerpání surovin.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30-40 minut, dokud těsto není měkké a omáčky krémové.
- Podávejte teplé s čerstvým chlebem nebo salátem.




