Objevte lahodný recept na vegetariánské lasagne s cuketou, který zaujme nejen vegetariány, ale i milovníky zeleniny. Tento jednoduchý a zdravý recept využívá čerstvé cukety, které dodají jídlu svěžest a bohatou chuť. Připravte si krok za krokem vrstvené lasagne s bohatou omáčkou, sýrem a křehkými plátky cukety, které se dokonale propojí v ústech. Ideální volba pro rodinný oběd nebo pohodovou večeři. Prozkoumejte tento přívětivý recept a dopřejte si zdravý a zároveň výživný pokrm!

Suroviny

  • 1 velká cuketa, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 400 ml pasírovaných rajčat
  • 200 g ricotty
  • 150 g mozzarelly, nastrouhané
  • 50 g parmezánu, nastrouhaného
  • 12 kusů lasagnových těstovin (předvařených nebo pro sušené použití)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného bazalkového koření
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Na pánvi na středně vysokém ohni zahřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cuketu a smažte asi 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte česnek a smažte další 1-2 minuty.
  3. Přidejte pasírovaná rajčata, bazalku, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném ohni asi 10 minut.
  4. V míse smíchejte ricottu s polovinou nastrouhané mozzarelly a parmezánu. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  5. V pekáči rozprostřete trochu rajčatové omáčky. Přidejte vrstvu lasagní a na ně rozetřete část sýrové směsi a vrstvu cukety.
  6. Opakujte vrstvení, dokud nevyužijete všechny ingredience, zakončete vrstvou lasagní a zbytkem rajčatové omáčky.
  7. Posypte zbylým mozzarellem a parmezánem.
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut, nebo dokud lasagne nejsou zlatavě hnědé a bublající.
  9. Nechejte odpočívat 10 minut před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *