26. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna se zeleninou a curry
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné jídlo „Cizrna se zeleninou a curry“, které spojuje křupavou cizrnu s omáčkou plnou exotických koření a čerstvé zeleniny. Tento jednoduchý a zdravý recept je skvělou volbou pro všechny milovníky indické kuchyně. Sledujte náš krok za krokem průvodce a užijte si dokonalou kombinaci chutí a vůní!

Suroviny:

  • 200g cizrny (může být konzervovaná nebo sušená)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 mrkev, na kolečka
  • 1 paprika, nakrájená na kousky
  • 200g cherry rajčat, rozpůlená
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce curry pasty
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup:

  1. Pokud používáte sušenou cizrnu, namočte ji přes noc a poté uvařte do měkka. Pokud používáte konzervovanou cizrnu, přeskočte tento krok.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem dozlatova.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev, papriku a cherry rajčata a restujte asi 5 minut, než zelenina změkne.
  4. Přidejte vařenou cizrnu (nebo konzervovanou cizrnu) a smíchejte s zeleninou.
  5. Nalijte kokosové mléko, přidejte curry pastu a promíchejte.
  6. Nechejte jídlo provařit a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte s uvarenou rýži a ozdobte nastrouhanou petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *