27. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý veganský recept na houbové ragú s těstovinami, který potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Tato lahodná a zdravá kombinace hub, rajčat a bylinek je perfektní volbou pro milovníky těstovin, kteří preferují rostlinnou stravu. Nechte se inspirovat tímto jednoduchým receptem a pochutnejte si na chutné veganské dobrotě!
Suroviny:
- 250g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 400g krájených rajčat
- 1 lžíce zastírací sójové omáčky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř
- olivový olej
- 250g těstovin (např. spagety)
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte na kolečka nakrájené žampiony a pokračujte smažením, dokud nezměknou.
- Přidejte na drobno nakrájenou mrkev a krájená rajčata. Přilijte vodu, aby se vytvořila omáčka, a přidejte zastírací sójovou omáčku, tymián, rozmarýn, sůl a pepř.
- Nechejte ragú vařit a provařit se při mírném varu asi 20-30 minut, až se omáčka zhoustne a chuť se prohloubí.
- Mezitím vařte těstoviny dle návodu na obalu. Jakmile jsou hotové, sceďte je a přeneste je do mísy.
- Slijte hotové ragú na těstoviny a důkladně promíchejte. Podávejte horké s posypáním nasekanou petrželkou nebo kvasnicovým droždím.




