29. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Pohankové karbanátky s mrkví
zdroj: Recepty 24/7

Udělejte si lahodné a zdravé pohankové karbanátky s čerstvou mrkví. Tento jednoduchý recept je skvělou alternativou k tradičním smaženým pokrmům a přinese do vaší kuchyně nový zážitek. Nechte se okouzlit kombinací chutí a užijte si tuto lahůdku plnou vlákniny a vitamínů.

Suroviny:

  • 1 šálek vařené pohanky
  • 2 středně velké mrkve, nastrouhané
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. V míse smíchejte vařenou pohanku, nastrouhanou mrkev, nasekaný česnek, vejce, strouhanku, kmín, sůl a pepř.
  2. Směs důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  3. Z hmoty tvarujte malé karbanátky podle libovolného tvaru.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a karbanátky smažte z obou stran dozlatova.
  5. Hotové karbanátky osušte na papírové utěrce a podávejte s oblíbenou omáčkou nebo třeba s čerstvou zeleninovou salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *