30. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Květákové kousky s cizrna a tahini
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte chuťově bohaté a zdravé květákové kousky s cizrna a tahini! Tento recept kombinuje jemnou chuť květáku s bohatým a krémovým tahini dipem, který dodává pokrmu doslova nespočet možností chutí. Skvělá alternativa klasickému kouskům masa, která potěší i vaše chuťové buňky a zdraví.

Suroviny

  • 1 menší hlava květáku
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravte květák – rozdělte ho na menší kousky a uvařte ve vroucí osolené vodě do měkka.
  2. V mezi časem si připravte omáčku – v mixéru rozmixujte cizrnu, tahini pastu, prolisovaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř. Přidejte trochu olivového oleje, pokud je omáčka moc hustá.
  3. Mezitím, když je květák uvařený, sceďte ho a osušte. Poté ho smažte na pánvi na olivovém oleji, dokud není lehce zezlátnutý.
  4. Smažený květák podávejte s omáčkou z cizrny a tahini. Můžete ozdobit petrželkou nebo citronovou kůrou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *