30. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte chuťově bohaté a zdravé květákové kousky s cizrna a tahini! Tento recept kombinuje jemnou chuť květáku s bohatým a krémovým tahini dipem, který dodává pokrmu doslova nespočet možností chutí. Skvělá alternativa klasickému kouskům masa, která potěší i vaše chuťové buňky a zdraví.
Suroviny
- 1 menší hlava květáku
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžíce tahini pasty
- 2 stroužky česneku
- 1 citron
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravte květák – rozdělte ho na menší kousky a uvařte ve vroucí osolené vodě do měkka.
- V mezi časem si připravte omáčku – v mixéru rozmixujte cizrnu, tahini pastu, prolisovaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř. Přidejte trochu olivového oleje, pokud je omáčka moc hustá.
- Mezitím, když je květák uvařený, sceďte ho a osušte. Poté ho smažte na pánvi na olivovém oleji, dokud není lehce zezlátnutý.
- Smažený květák podávejte s omáčkou z cizrny a tahini. Můžete ozdobit petrželkou nebo citronovou kůrou.




