13. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Pikantní veganské chilli sin carne
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na pikantní veganské chilli sin carne plné lahodných fazolí, zeleniny a koření. Tento chuťově bohatý pokrm je skvělou alternativou k tradičnímu chilli con carne a jistě si ho zamilujete! S nízkým obsahem tuku a bez masa je to dokonalá volba pro vegetariány a vegany. Nenechte si tento výborný veganský pokrm ujít a připravte si ho ještě dnes!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 400g rajčat z plechovky
  • 400g fazolí (např. černé fazole nebo fazole pinto)
  • 1 plechovka kukuřice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička čili prášku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli, stroužky česneku a papriky.
  2. Přidejte mletou papriku, kmín a čili prášek a krátce restujte, dokud se nezačnou vypouštět aroma koření.
  3. Přidejte rajčata z plechovky, fazole a kukuřici. Dobře promíchejte a nechte vařit asi 15 minut.
  4. Pokud je chili příliš husté, přidejte trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Po uvaření můžete chilli servírovat s rýží nebo nachos čipy a posypat čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *