17. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Svěží a chutná veganská lasagne plná bylinkového tofu vás okouzlí svým lahodným aroma. Tento recept je bohatý na bílkoviny a ideální volbou pro všechny milovníky rostlinné stravy. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést skvělou kombinací bylinek a tofu v jednom pokrmu.
Suroviny:
- 1 balení lasagne těstovin
- 1 blok tofu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčatového pyré
- 1 lžíce olivového oleje
- bylinky podle chuti (např. bazalka, oregáno)
- sůl a pepř
Postup:
- Na pánvi osmahneme na oleji cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené tofu a dusíme dozlatova.
- Přilijeme rajčatové pyré a ochutíme bylinkami, solí a pepřem.
- Vymažeme zapekací misku olejem a začneme skládat vrstvy lasagne těstovin, tofu směsi a rajčatové omáčky.
- Pokračujeme ve vrstvení, dokud nepoužijeme všechny suroviny.
- Po poslední vrstvě posypeme lasagne sýrem (nepovinné) a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.
- Po upečení necháme lasagne chvíli vychladnout a pak můžeme podávat.




