17. 9. 2025
Autor: Jakub Hrdina

zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodné veganské tacos s fazolemi a avokádem! Tento rychlý a jednoduchý recept je perfektní pro každého, kdo hledá zdravou, ale chutnou alternativu klasických tacos. S výživnými fazolemi, krémovým avokádem a čerstvou zeleninou si můžete vychutnat mexickou kuchyni bez jakýchkoliv živočišných produktů. Navíc se dozvíte tipy na to, jak tacos obohatit o další superpotraviny. Připravte si taco párty plnou chutí a barev s naším veganským receptem!
Suroviny
- 4 kukuřičné tortilly
- 1 plechovka červených fazolí, propláchnuté a sčeděné
- 1 zralé avokádo, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 malá červená cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 čerstvá rajčata, nakrájená na kostičky
- Juice z 1 limetky
- 1 hrst čerstvého koriandru, nasekaného
- 1 lžička mleté kumíny (římského kmínu)
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Olivový olej
- Chilli papričky podle chuti (volitelné)
Postup
- V mírně předehřáté pánvi na středním ohni ohřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a česnek, restujte dozlatova.
- Přidejte propláchnuté fazole, mletou kumínu, sůl, pepř a chilli papričky, pokud je používáte. Restujte, dokud nejsou fazole horké a lehce se rozpadají, asi 5 minut.
- Hrnec odstavte z ohně. Přimíchejte nakrájená rajčata, avokádo a koriandr. Zakápněte limetkovým džusem a důkladně promíchejte.
- Rozdělte směs fazolí mezi tortilly. Tortilly můžete před podáváním ještě krátce ohřát na pánvi, aby byly vlažné a křupavé.
- Podávejte ihned, případně ozdobte dalším koriandrem a kousky limetky na boční talířek.




