19. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Jablečné štrúdl
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na tradiční jablečný štrúdl? Naše jednoduchá a chutná verze vám ukáže, jak připravit ten nejlepší štrúdl s jemně nakrájenými jablečnými plátky a skvělým těstem. Nechte se inspirovat a uvařte si skvělý dezert pro celou rodinu!

Suroviny

  • 500 g lískového těsta
  • 4 středně velká jablka
  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 100 g strouhaných vlašských ořechů

Postup

  1. Oloupejte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte je na tenké plátky.
  2. Roztavte máslo na pánvi a osmahněte jablka spolu s cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem dokud nezměknou.
  3. Rozválejte lískové těsto na pomoučeném hrubém stolu do obdélníku.
  4. Na těsto nasypte strouhané ořechy a na ně rozložte smažená jablka.
  5. Zabalte těsto do štrúdlu a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut nebo dokud nezezlátne.
  6. Hotový jablečný štrúdl podávejte teplý s vanilkovou omáčkou nebo šlehačkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *