20. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Tatarský biftek z červené řepy
zdroj: Recepty 24/7

Tatarský biftek z červené řepy je lahodný a originální recept plný chuti a zdravých přísad. Připravte si ho doma a okuste jedinečnou kombinaci šťavnaté řepy s jemně nakrájeným biftekem. Vyzkoušejte tento inspirativní recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 menší červená řepa
  • 200g hovězího bifteku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • česnek
  • hořčice
  • kmín

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte červenou řepu na tenké plátky.
  2. Biftek osolte, opepřete a nechte odpočívat při pokojové teplotě.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte řepu spolu s česnekem a kmínem do měkka. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Biftek osmažte podle preferovaného stupně propečení a nechte odpočívat.
  5. Na talíři nejprve naskládejte plátky řepy, pak položte na vrch biftek nakrájený na tenké plátky.
  6. Zamáčkněte špetku hořčice na hranolku a přidejte na talíř jako dekoraci.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *