20. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Tatarský biftek z červené řepy je lahodný a originální recept plný chuti a zdravých přísad. Připravte si ho doma a okuste jedinečnou kombinaci šťavnaté řepy s jemně nakrájeným biftekem. Vyzkoušejte tento inspirativní recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 menší červená řepa
- 200g hovězího bifteku
- sůl
- pepř
- olivový olej
- česnek
- hořčice
- kmín
Postup
- Oloupejte a nakrájejte červenou řepu na tenké plátky.
- Biftek osolte, opepřete a nechte odpočívat při pokojové teplotě.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte řepu spolu s česnekem a kmínem do měkka. Osolte a opepřete podle chuti.
- Biftek osmažte podle preferovaného stupně propečení a nechte odpočívat.
- Na talíři nejprve naskládejte plátky řepy, pak položte na vrch biftek nakrájený na tenké plátky.
- Zamáčkněte špetku hořčice na hranolku a přidejte na talíř jako dekoraci.




