11. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na křupavé tofu s chřestem – lahodné jídlo, které si zamilují všichni milovníci tofu i zeleniny. Tofu je osmažené do zlatova a podávané s chřestem a dochuceno omáčkou. Skvělá a zdravá alternativa k tradičním masovým jídlům. Neodolatelná kombinace chuti a křupavé textury!
Suroviny:
- 400 g tofu
- 250 g čerstvého chřestu
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Naťáhněte tofu a osušte ho papírovým ubrouskem. Nakrájejte na kousky podle libosti.
- Česnek nakrájejte na plátky a chřest na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte tofu z obou stran, dokud není krásně zlatavé.
- Přidejte česnek a chřest a restujte dalších pár minut, dokud chřest nezměkne.
- Přilijte sójovou omáčku, kari koření a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Doba přípravy je zhruba 20 minut. Podávejte například s rýží nebo quinoou. Dobrou chuť!




