16. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Květákové „křupavé křupky
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si křehkou a chutnou alternativu křupavkám s těmito lahodnými květákovými „křupkami“. Jednoduchý a zdravý recept, který potěší nejen milovníky zeleniny. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 1 hlava květáku
  • 2 vejce
  • 100g strouhanky
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Oddělte květákové růžičky od stonku a spařte je vařící vodou, nechte je okapat.
  2. Růžičky květáku obalte nejdříve ve strouhance smíchané s kořením.
  3. Poté je namočte do rozšlehaných vajec.
  4. Opět je obalte ve směsi strouhanky a koření.
  5. Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200°C asi 20 minut, dokud nejsou křupavé.
  6. Po vychladnutí můžete podávat s dipem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *