16. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodné květákové kousky s lahodnou houbovou omáčkou. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky zeleniny a hub a je vhodný pro vegetariány. Podívejte se, jak snadno a rychle můžete připravit tento chutný pokrm doma.
Suroviny
- 1 menší květák
- 150 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, oregano, tymián
Postup
- Nejprve si připravíme květák na kousky a vaříme ho ve vroucí osolené vodě asi 10 minut, než změkne.
- V mezičase si na pánvi orestujeme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a prolisované česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme je dozlatova.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit několik minut.
- Přidáme osolený, opepřený a ochucený oreganem a tymiánem uvařený květák.
- Omáčku necháme provařit do zhoustnutí a podáváme s květákovými kousky.




