16. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Květákové kousky s houbovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodné květákové kousky s lahodnou houbovou omáčkou. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky zeleniny a hub a je vhodný pro vegetariány. Podívejte se, jak snadno a rychle můžete připravit tento chutný pokrm doma.

Suroviny

  • 1 menší květák
  • 150 g žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, oregano, tymián

Postup

  1. Nejprve si připravíme květák na kousky a vaříme ho ve vroucí osolené vodě asi 10 minut, než změkne.
  2. V mezičase si na pánvi orestujeme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a prolisované česnek.
  3. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme je dozlatova.
  4. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit několik minut.
  5. Přidáme osolený, opepřený a ochucený oreganem a tymiánem uvařený květák.
  6. Omáčku necháme provařit do zhoustnutí a podáváme s květákovými kousky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *